Tarifa të reja për eksportin e produkteve nga Rusia. Gruri, elbi dhe misri, cilat janë taksat e reja që duhen paguar

Qeveria Ruse, me Vendimin N. 33 të dt. 23 janar 2021 “Mbi ndryshimet në normat e taksave doganore të eksportit për mallrat e eksportit nga Federata Ruse”, firmosur nga Kryeministri Mishustin, ka vendosur tarifa të reja për eksportin e disa produkteve nga Rusia, jashtë zonës së Bashkimit Doganor. Këtu përfshihen dhe tarifat e reja për…

Pse i duhej Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë botimi i një historie? Dy fjalë për lexuesit dhe një mesazh për brezat

Ndër qytetet e shumta shqiptare, Tirana është njëri ndër më të rinjtë, por edhe më i madhi ndër ta. Nga një qendër antike e banuar, ajo mori trajtat e qytetit përgjatë shekullit XVII dhe filloi lulëzimin në shekullin XX, kur u bë kryeqytet i Shqipërisë. Prej më shumë se një shekulli, Tirana vazhdon vetëm të…

“Albanian HoReCa” në Bari, Jaka: Ne duhet të rrisim bashkëpunimin në sektorët strategjikë

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë u bë pjesë së bashku me një delëgacion biznesi me rreth 20 sipërmarrës anëtar të saj që i përkasin sektorit Ho.RE.CA ne ditën së 3-të dhe të parafundit të Levante PROF, panairi më i rëndësishëm në Jug që përmirëson agro-ushqimin e vërtetë “made in Italy”, Në datën 28 shtator…

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Dhomën e Tregtisë Italo Orientale

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, zoti Nikolin Jaka nënshkroi më 28 shtator 2021 marrëveshjen e bashkëpunimit me zotin Antonio Barile, kryetar i Dhomës së Tregtisë Italo Orientale. Nënshkrimi i kësaj marrëveshje u arrit gjatë pjesëmarrjes së një delegacioni biznesi anëtar të Dhomës së Tiranës në Ho.Re.Ca Levante prof., panairi i mbajtur në…

Business Opportunities from Israel

Business Opportunities From Israel  February 2021 Greetings from the Federation of Israeli Chambers of Commerce! As part of our efforts to promote business matchmaking for Israeli companies, we give you this monthly edition of our members’ business offers. All are looking for new business partners, distributors, representation or suppliers. Companies who find these offers relevant…

Njoftim i rëndësishëm për lëvizjet në Poloni. Si mund të kalohet në pikat kufitare për ata që kanë marrëdhënie biznesi

  Pala polake, nëpërmjet Ambasadës sonë në Poloni, informon se, duke filluar nga 3 dhjetori 2020, ka hyrë në fuqi Rregullorja e ndryshuar e Ministrit të Brendshëm dhe Administratës të 13 Marsit 2020 mbi pezullimin ose kufizimin e përkohshëm të trafikut kufitar në pika të caktuara të kalimit kufitar (Gazeta e Ligjeve, pika 435, e…

“Inovacioni në sipërmarrje si një sfidë për rritjen e konkurrencës dhe promotor i rritjes ekonomike në kontekstin e ekonomisë digjitale”, pyetësor për biznesin

I nderuar sipërmarrës, anëtar i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë Këshilli i Investimeve në mbledhjen e tij të radhës do të diskutojë dhe prioritizojë rekomandime në lidhje me “Inovacionin në sipërmarrje si një sfidë për rritjen e konkurrencës dhe promotor i rritjes ekonomike në kontekstin e ekonomisë digjitale”. Në diskutim do të trajtohen çështje që…

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë pret në takim ambasadorin e ri të Japonisë në vendin tonë

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, zoti Nikolin Jaka priti në një takim ambasadorin e ri të Japonisë në vendin tonë, zotin Takada Mitsuyuki. Takimi i kërkuar nga ambasadori i ri i Japonisë erdhi si nevojë e ridimensionimit të marrëdhënieve ekonomike mes dy vendeve tona. Si një njeri i ardhur nga bota e…

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, marrëveshje bashkëpunimi me Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë së Kievit

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë zoti Nikolin Jaka nënshkroi sot 9 shkurt 2021, marrëveshjen e bashkëpunimit me Dhomës e Tregtisë dhe Industrisë së Kievit. Një bashkëpunim i nisur për t’u bërë kohë më parë, por për shkak të kushteve të reja që solli pandemia ajo u realizua sot. Ambasadori i Ukrainës zoti…

Kompanitë shqiptare ftohen të bëhen pjesë e garës ballkanike për bizneset. Afati i aplikimit deri më 20 shkurt 2021

Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë në bashkëpunim me kompaninë Vip Communication, organizatore e Balkan Business Awards 2021, fton të gjitha sipërmarrjet shqiptare për të konkurruar në garën ballkanike për bizneset.   Aktiviteti synon të rrisë bashkëpunimin mes sipërmarrjeve të vendeve të Ballkanit dhe të mundësojë vendosjen e sa më shumë kontakteve mes kompanive pjesëmarrëse.…

Interes i kompanive polake për të bashkëpunuar me kompanitë shqiptare

Nëpërmjet Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në Poloni, përcillet interesi dhe kërkesa e dy kompanive polake për partnerë shqiptarë biznesi dhe tregtar, bërë prezent gjatë një takimi virtual “Polish Chamber of Commerce Diplomeeting” të organizuar nga Dhoma e Tregtisë së Polonisë (DHTP).   “MLEKPOL” e përfaqësuar nga Beata Matan në fushën ushqimore dhe produkteve ditore…