“Shijo Produktet Lokale” vjen në Tiranë nga DHTIT dhe Bashkia Tiranë në datat 22-23-24 Tetor 2021

Në datë 22-23-24 Tetor 2021 Bashkia Tiranë dhe Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë do të mbajnë eventin më të rëndësishëm të vitit për Prodhuesit dhe Konsumatorin shqiptar “Shijo Produktet Lokale”.   “Shijo Produktet Lokale” është festa më madhe e biznesit shqipfolës, ku pritet të marrin pjesë një numër i madh i kompanive  nga Kosova,…

Kryetari Jaka në takim me drejtuesit e Dhomës Polako-Ballkanike: Ne jemi të gatshëm të ri dimensionojmë marrëdhëniet ekonomike

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë, zoti Nikolin Jaka i shoqëruar nga nënkryetari i saj z. Aleks Millo dhe Kryetari i Shoqatës së Turizmit z. Zak Topuzi, pritën ditën e martë, 5 tetor 2021 përfaqësues të Dhomës Polako-Ballkanike. Gjatë kësaj vizite e cila u finalizua me nënshkrimin një marrëveshje mes palëve, një vend të…

Jaka në takim me delegacionin e Gjenevës: Duhet të kemi bashkëpunime konkrete në fusha me interes të ndërsjellë

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë zoti Nikolin Jaka priti në një takim të veçantë ditën e premte 1 tetor 2021 një delegacion biznesi nga Gjeneva që kishte ardhur në një vizitë zyrtare në Tiranë.   Drejtori ekzekutiv  i Dhomës së Gjenevës z.Vincent Subilia së bashku me z. Fatjon Demneri kryetar i Dhomës…

Jaka takim me nënkryetarin e bashkisë së Barit: Ne jemi të organizuar për të përballuar sfidat e përbashkëta

Në datë 29 shtator 2021 gjatë vizitës në Bari në kuadër të HoReCa një delegacion shqiptar i kryesuar nga Konsulli i Përgjithshëm i Shqipërisë në Bari, Gentiana Mburimi, dhe nga përfaqësuesi për Shqipërinë i Dhomës së Tregtisë Italo-Lindore, Fabiola Ismaili dhe nga kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, zoti Nikolin Jaka zhvilluan një…

“Albanian HoReCa” në Bari, Jaka: Ne duhet të rrisim bashkëpunimin në sektorët strategjikë

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë u bë pjesë së bashku me një delëgacion biznesi me rreth 20 sipërmarrës anëtar të saj që i përkasin sektorit Ho.RE.CA ne ditën së 3-të dhe të parafundit të Levante PROF, panairi më i rëndësishëm në Jug që përmirëson agro-ushqimin e vërtetë “made in Italy”, Në datën 28 shtator…

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Dhomën e Tregtisë Italo Orientale

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, zoti Nikolin Jaka nënshkroi më 28 shtator 2021 marrëveshjen e bashkëpunimit me zotin Antonio Barile, kryetar i Dhomës së Tregtisë Italo Orientale. Nënshkrimi i kësaj marrëveshje u arrit gjatë pjesëmarrjes së një delegacioni biznesi anëtar të Dhomës së Tiranës në Ho.Re.Ca Levante prof., panairi i mbajtur në…

Edicioni i 12 i Programit Fit 4 Start

Ky program, iniciuar prej vitit 2015 nga Ministria e Ekonomisë së Luksemburgut, i menaxhuar nga Luxinnovation dhe i mbështetur nga Technoport dhe Inkubatori i Luksemburgut, arriti që brenda pak vitesh, të bëhet programi kryesor për lançimin dhe përshpejtimin e startup-eve në Luksemburg. Ai u siguron sipërmarrësve trajnim intensiv, financim paraprak dhe qasje në rrjetet kryesore.…

Drejtuesit e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë presin përfaqësuesit e Dhomës së Tregtisë së Bagdadit

Më 14 shtator 2021 drejtuesit e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë pritën në një takim zyrtar Drejtorin e Qendrës së Investimeve të Dhomës së Tregtisë së Bagdadit, zotin Alaa A. Noor. Qëllimi i këtij takimi ishte njohja e mundësive potenciale ku bizneset e dy vendeve mund të bashkëpunojnë. Sekretarja e Dhomës zonja Albana Laknori…

Konsorciumi shqiptar i Rrjetit Europian të Ndërmarrjeve lancon pyetësorin “SME feedback”

  Ky pyetësor u drejtohet NVM-ve shqiptare të cilat janë të përfshira ose synojnë të përfshihen në biznesin ndërkombëtar, eksportet, investimet ose bashkëpunime përtej Shqipërisë, në Europe e më gjerë. Pyetësori do të shërbejë si një matës i njohurive dhe shërbimeve që kane apo synojnë të kenë NVM-të shqiptare mbi bërjen e biznesit në Europë,…