Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, pret në takim Ambasadorin e ri të Argjentinës

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë z. Nikolin JAKA , priti në takim Ambasadorin e ri të Argjentinës në Republikën e Shqipërisë Sh.T. Z. Roberto Carlés. Takimi kishte si qëllim prezantimin dhe diskutimin e potencialeve të dy vendeve si destinacione investimesh, si dhe prezantimin e sektorëve kyç ekonomik të dy vendeve. Gjatë takimit…

Workshop i Universitetit të Studimeve Guglielmo Marconi në Romë, DHTIT prezanton paketën e punës “Second a Researcher”

Në datat 2-6 maj 2022, Universiteti i Studimeve Guglielmo Marconi në Romë, Itali organizoi një seminar në kuadër të WP4, i cili drejtohet nga ky universitet. Ky workshop kishte për qëllim prezantimin dhe përpunimin e ideve mbi platformën Quadruple Helix dhe u mbajt për të mbledhur së bashku partnerët e projektit U-SIA për të diskutuar…

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë feston 125 vite të ekzistencës së saj. CCIT Awards 2022 vlerëson më të mirët e sipërmarrjes

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë është në vitin jubile të saj. Institucioni që daton 125 vite më parë, mblodhi me këtë rast në Teatrin e Operas dhe Baletit sipërmarrësit anëtar dhe bashkëpunëtor të saj, drejtuesit e dhomave të rajonit në zonat shqipfolëse, kryetarët e Dhomave të Shqipërisë, ish-kryetarët që kanë drejtuar këtë institucion, personalitetet…

Bizneset e Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut vizitë zyrtare në Republikën Domenikane

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, zoti Nikolin Jaka me një delegacion biznesi nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia e Veriut, po zhvillojnë një vizitë zyrtare në Republikën Domenikane. Të pritur nga konsulli i nderit për Shqipërinë, José Manuel Romero, ky delegacion biznesi ka zhvilluar një sërë takimesh zyrtare apo kontakte me biznesin e…

Pronësia intelektuale, e drejta e biznesit për të rritur standardin në të mirë të konsumatorit

  Me 28 tetor 2021,  me pjesëmarrjen e Ministres së Financave dhe Ekonomisë, Znj. Delina Ibrahimaj, u zhvillua në Pallatin e Kongreseve  eventi me temë “Rëndësia e mbrojtjes së të drejtave të pronësisë intelektuale- në këndvështrimin e biznesit”. Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë e përfshire në promovimin dhe mbrojtjen e Pronësisë Intelektuale, ishte pjesë…

Jaka në takim me delegacionin e Gjenevës: Duhet të kemi bashkëpunime konkrete në fusha me interes të ndërsjellë

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë zoti Nikolin Jaka priti në një takim të veçantë ditën e premte 1 tetor 2021 një delegacion biznesi nga Gjeneva që kishte ardhur në një vizitë zyrtare në Tiranë.   Drejtori ekzekutiv  i Dhomës së Gjenevës z.Vincent Subilia së bashku me z. Fatjon Demneri kryetar i Dhomës…

Jaka takim me nënkryetarin e bashkisë së Barit: Ne jemi të organizuar për të përballuar sfidat e përbashkëta

Në datë 29 shtator 2021 gjatë vizitës në Bari në kuadër të HoReCa një delegacion shqiptar i kryesuar nga Konsulli i Përgjithshëm i Shqipërisë në Bari, Gentiana Mburimi, dhe nga përfaqësuesi për Shqipërinë i Dhomës së Tregtisë Italo-Lindore, Fabiola Ismaili dhe nga kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, zoti Nikolin Jaka zhvilluan një…

“Albanian HoReCa” në Bari, Jaka: Ne duhet të rrisim bashkëpunimin në sektorët strategjikë

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë u bë pjesë së bashku me një delëgacion biznesi me rreth 20 sipërmarrës anëtar të saj që i përkasin sektorit Ho.RE.CA ne ditën së 3-të dhe të parafundit të Levante PROF, panairi më i rëndësishëm në Jug që përmirëson agro-ushqimin e vërtetë “made in Italy”, Në datën 28 shtator…

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Dhomën e Tregtisë Italo Orientale

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, zoti Nikolin Jaka nënshkroi më 28 shtator 2021 marrëveshjen e bashkëpunimit me zotin Antonio Barile, kryetar i Dhomës së Tregtisë Italo Orientale. Nënshkrimi i kësaj marrëveshje u arrit gjatë pjesëmarrjes së një delegacioni biznesi anëtar të Dhomës së Tiranës në Ho.Re.Ca Levante prof., panairi i mbajtur në…