“Kara investment fund” kërkon bashkëpunim me kompanitë shqiptare, takimi me kryetarin Jaka dhe fushat e interesit

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, zoti Nikolin Jaka priti me 14 qershor 2021 ne ambientet e Dhomës përfaqësues të Kara Investments Ltd dhe CFEII. I pranishëm në takim ishte zoti Armand Guy Zounguere-Sokambi i cili në të shkuarën ka mbajtur edhe pozicionin e Ambasadorit të Republikës së Afrikës Qendrore në Bruksel, i…

“Shijo Produktet Lokale” vjen në Tiranë nga DHTIT dhe Bashkia Tiranë në datat 22-23-24 Tetor 2021

Në datë 22-23-24 Tetor 2021 Bashkia Tiranë dhe Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë do të mbajnë eventin më të rëndësishëm të vitit për Prodhuesit dhe Konsumatorin shqiptar “Shijo Produktet Lokale”.   “Shijo Produktet Lokale” është festa më madhe e biznesit shqipfolës, ku pritet të marrin pjesë një numër i madh i kompanive  nga Kosova,…

Kryetari Jaka në takim me drejtuesit e Dhomës Polako-Ballkanike: Ne jemi të gatshëm të ri dimensionojmë marrëdhëniet ekonomike

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë, zoti Nikolin Jaka i shoqëruar nga nënkryetari i saj z. Aleks Millo dhe Kryetari i Shoqatës së Turizmit z. Zak Topuzi, pritën ditën e martë, 5 tetor 2021 përfaqësues të Dhomës Polako-Ballkanike. Gjatë kësaj vizite e cila u finalizua me nënshkrimin një marrëveshje mes palëve, një vend të…

Jaka në takim me delegacionin e Gjenevës: Duhet të kemi bashkëpunime konkrete në fusha me interes të ndërsjellë

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë zoti Nikolin Jaka priti në një takim të veçantë ditën e premte 1 tetor 2021 një delegacion biznesi nga Gjeneva që kishte ardhur në një vizitë zyrtare në Tiranë.   Drejtori ekzekutiv  i Dhomës së Gjenevës z.Vincent Subilia së bashku me z. Fatjon Demneri kryetar i Dhomës…

Jaka takim me nënkryetarin e bashkisë së Barit: Ne jemi të organizuar për të përballuar sfidat e përbashkëta

Në datë 29 shtator 2021 gjatë vizitës në Bari në kuadër të HoReCa një delegacion shqiptar i kryesuar nga Konsulli i Përgjithshëm i Shqipërisë në Bari, Gentiana Mburimi, dhe nga përfaqësuesi për Shqipërinë i Dhomës së Tregtisë Italo-Lindore, Fabiola Ismaili dhe nga kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, zoti Nikolin Jaka zhvilluan një…

“Albanian HoReCa” në Bari, Jaka: Ne duhet të rrisim bashkëpunimin në sektorët strategjikë

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë u bë pjesë së bashku me një delëgacion biznesi me rreth 20 sipërmarrës anëtar të saj që i përkasin sektorit Ho.RE.CA ne ditën së 3-të dhe të parafundit të Levante PROF, panairi më i rëndësishëm në Jug që përmirëson agro-ushqimin e vërtetë “made in Italy”, Në datën 28 shtator…

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Dhomën e Tregtisë Italo Orientale

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, zoti Nikolin Jaka nënshkroi më 28 shtator 2021 marrëveshjen e bashkëpunimit me zotin Antonio Barile, kryetar i Dhomës së Tregtisë Italo Orientale. Nënshkrimi i kësaj marrëveshje u arrit gjatë pjesëmarrjes së një delegacioni biznesi anëtar të Dhomës së Tiranës në Ho.Re.Ca Levante prof., panairi i mbajtur në…

Drejtuesit e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë presin përfaqësuesit e Dhomës së Tregtisë së Bagdadit

Më 14 shtator 2021 drejtuesit e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë pritën në një takim zyrtar Drejtorin e Qendrës së Investimeve të Dhomës së Tregtisë së Bagdadit, zotin Alaa A. Noor. Qëllimi i këtij takimi ishte njohja e mundësive potenciale ku bizneset e dy vendeve mund të bashkëpunojnë. Sekretarja e Dhomës zonja Albana Laknori…

Trajnim me Ekspertë të Ekonomisë në Procesin e Fiskalizimit Procedurat Tatimore, TVSH

Nisur nga kerkesat e bizneseve , anetare te Dhomes mbi Ndryshimet e Fundit Legjislative,  Dhoma e Tregtise dhe Industrise, Tirane organizoi gjate periudhes qershor-korrik me sukses Trajnimet mbi: Trajnim mbi Procesin e Fiskalizimit  “Per faturen dhe sistemin e monitorimit te qarkullimit” Procedurat Tatimore Ligjin e ri te TVSh te ndryshuar   Keto  programe trajnimi permbanin…

Finalizohet projekti BRE, i konsideruar “BEST PRACTICE”

Ky projekt është bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian, sipas Instrumentit të Asistencës së vendeve para-Aderimit (IPA II) Prioriteti i programit Forcimi i bashkëpunimit dhe konkurencës së bizneseve të vogla e të mesme mes shteteve. Partneriteti Partnerët e ketij projekti Dhoma e Tregtise dhe Industrise Tirane; Ministria e Financave dhe Ekonomise së Shqipërisë (MFE); Dhoma e Tregtisë, Industrisë, Artizanatit…

Nga 1 shtatori 2021, vendet e CEFTA-s do aplikojnë rregullat e reja të tregtisë së ndërsjellë; Përfshihet Shqipëria dhe Kosova

Nga 1 shtatori 2021 nis zbatimin rregullat e reja të origjinës preferenciale për tregtinë e mallrave mes vendeve të CEFTA-s, ku bën pjesë edhe Shqipëria. Rregullat e përmirësuara do të jenë kalimtare dhe do të pushojnë së zbatuari kur konventa PEM (Konventa Rajonale mbi Rregullat e Origjinës Preferenciale Pan-Euro-Mesdhetare) e rishikuar të miratohet dhe hyjë…