DhTIT viziton kompaninë AFM në zbatim të një plani këshillues për kompaninë

DhTIT viziton kompaninë AFM në zbatim të një plani këshillues për kompaninë

DhTIT viziton kompaninë AFM në zbatim të një plani këshillues për kompaninë

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë së Tiranës zbatoi një plan këshillues për klientin e saj kompaninë e shpërndarjes AFM. Për t’i ardhur ne ndihmë sa më shumë klientëve të saj, një pjesë e stafit të këtij projekti zhvilloi një vizitë në ambientet e këtij aktiviteti në 10 ditëshin e pare të muajit Maj.

AFM Distribution Sh.p.k. (https://www.afm-distribution.com/ ) është një firmë prodhuese që specializohet në prodhimin e veshjeve të punës me cilësi të lartë kryesisht për konsum në tregun Evropian. Gjatë situatës pandemike, materialet e tyre të para të nevojshme për prodhimin e rrobave të punës filluan të marrin shumë kohë për të arritur në destinacion nga Kina. Kjo solli probleme për kompaninë duke ngadalësuar punën dhe gjithashtu duke rritur kostot e transportit dhe koston e lëndëve të para. (Për shkak se furnizuesi i tyre kryesor në Kinë gjithashtu rriti çmimet.)

Zgjidhja më e mirë ishte gjetja e një partneri të huaj me qendër në Evropë. Kjo do të bënte të mundur që produktet të mbërrinin në një kohë të shkurtër dhe me çmim shumë më të ulët, duke ulur kostot e transportit. Partneri që është në Evropë ofron këtë avantazh për kompaninë AFM për të porositur aq produkte sa u nevojiten, duke zvogëluar edhe stokun e tyre.

DHTIT ofroi shërbim këshillimor duke ndihmuar në përmirësimin e modelit të biznesit që çon në ndërkombëtarizim dhe gjithashtu shërbime ligjore për klientin e tij që konsistojnë në zbatimin e suksesshëm të rregulloreve të BE. Pas negociatave nën mbikëqyrjen e CCIT, AFM nënshkroi një marrëveshje partneriteti me kompaninë franceze “Societe Plymouth Francaise” (http://www.plymouth.fr/ ). Tani kjo kompani është furnizuesi i brezave elastikë. Kjo marrëveshje ka një ndikim shumë pozitiv në kompaninë shqiptare, jo vetëm sepse cilësia është më e mirë, por produktet e tyre janë gjithashtu miqësore me tokën, të disponueshme dhe të riciklueshme lehtë. Kostoja e kompanisë AFM u ul gjithashtu me 5% pas nënshkrimit të kësaj marrëveshje partneriteti. Tani klienti ynë ka një shtysë të konsiderueshme dhe qartë të demonstrueshme për konkurrencën në nivelin evropian, gjithashtu ka një përmirësim të situatës së tij ekonomike.

Share this post