Njoftim për shtyp: Takimi i 4-të i Projektit FUTURE 4.0 dhe Komitetit Drejtues në Tiranë, Shqipëri

Njoftim për shtyp: Takimi i 4-të i Projektit FUTURE 4.0 dhe Komitetit Drejtues në Tiranë, Shqipëri

Njoftim për shtyp: Takimi i 4-të i Projektit FUTURE 4.0 dhe Komitetit Drejtues në Tiranë, Shqipëri

Në datat 21-22 Janar 2020, u organizua në ambjentet e Hotel Tirana International në Tiranë Takimi i 4-të i Projektit FUTURE 4.0 dhe Komitetit Drejtues për edukimin mbi prodhimin dhe modelin e qeverisjes së trainimit për industrinë 4.0 në zonën Adriatik-Jon. Takimi i projektit u bashkë-organizua nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë së Tiranës dhe Qendres Mesdheu.

Në takim morën pjesë përfaqësuesit e të gjithë partnerëve: Qarku Veneto (Itali)- partneri kryesor i projektit, Confindustria Veneto SIAV SpA (Itali), Politekniku i Barit (Itali), Dhoma e Akaias (Greqi), Universiteti i Patras – (Greqi), Qarku Primorje-Gorski Kotar (Kroaci), Universiteti i Rijekas, Fakulteti Ekonomik (Kroaci), Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë (Shqipëri) dhe Qendra Mesdheu – Universiteti Mesdhetar në Shqipëri.

Dita e parë e takimit iu dedikua prezantimit të punës së bërë dhe në proces e sipër, ndarjes së afateve, shkëmbimit të mendimeve, skedulimeve për muajt e ardhshëm si dhe rezultateteve lidhur me Prezantimin e Modelit Smart Learning, zbatimit të planit të veprimit, platformës për trajnimet FUTURE 4.0, Strategjisë së kapitalizimit ADRION dhe grupimet tematike ADRION nga Oficeri i Projektit nga Sekretariati i Përbashkët,

Qëllimi i takimit ishte diskutimi mbi zbatimin e projektit, progresin e aktiviteteve dhe deliverables.
Takimi i ditës së dytë vijoi me një vizitë në Portin e Durrësit, ku u prezantuan planet për të ardhmen, investimet në infrastrukturë, terminalet e trageteve dhe menaxhimi i autoritetit në Durrës.

Share this post