Kryetari Jaka pret në takim ambasadorin e Katarit, diskutojnë për avancimin e bashkëpunimit

Kryetari Jaka pret në takim ambasadorin e Katarit, diskutojnë për avancimin e bashkëpunimit

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, z.Nikolin Jaka kishte kënaqësinë të priste sot në një takim Ambasadorin e ri të Katarit në Shqipëri, z. Jabor Ali Hussein Al Hawashela Al Dossari.

Në një klimë miqësore dhe bashkëpunuese, diskutimet u përqëndruan në intensifikimin e marrëdhënieve tregtare mes dy vendeve dhe nxitjen e investimeve me përfitime të ndërsjella në sektorët strategjikë.

Duke u fokusuar në nisma konkrete, palët ranë dakord që prioritet për vitin e ardhshëm të jetë ndërmarrja e aktiviteteve të përbashkëta, ku u parashtruan plane për organizimin e panaireve dhe vizitave të ndërsjella në nivel të misioneve të biznesit.

Në funksion të vazhdimësisë së bashkëpunimit dypalësh, u propozua edhe nënshkrimi i një Marrëveshjeje Mirëkuptimi ndërmjet Dhomave të të dyja vendeve, si hap i parë drejt një partneriteti të frytshëm e afatgjatë.

Share this post