BRE, çështjet që u diskutuan në Bari nga Sekretarët e Përgjithshëm të Italisë, Shqipërisë dhe Malit të Zi

BRE, çështjet që u diskutuan në Bari nga Sekretarët e Përgjithshëm të Italisë-Shqipërisë dhe Malit të Zi

BRE, çështjet që u diskutuan në Bari nga Sekretarët e Përgjithshëm të Italisë, Shqipërisë dhe Malit të Zi

Në kuadër të projektit BRE- Business Register Empowrement u zhvillua në Bari, takimi i Sekretarëve të Përgjithshëm të vendeve që janë pjesë e këtij projekti. Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë u përfaqësua nga Albana Laknori Sekretare e Përgjithshme e Dhomës së Tregtisë, Viola Xhindi Drejtore e Projekteve,  Aris Tasho Koordinatore e këtij Projekti, Ardiana Karakashi, eksperte jashtme Round Table, UnionCamere Puglia dhe Enor Nakuçi, Administrator, studio e dizenjimit të platformës BRE. Ky event kishte si qëllim që t’i ofronte Sekretarëve të Përgjithshëm dhe figurave menaxhuese një mundësi për të diskutuar për rolin e Dhomave të Tregtisë në nxitjen e zhvillimit të biznesit, duke analizuar marrëdhëniet me kompanitë dhe me shtetin, mbi të gjitha në pika dixhitale.

Këto  ditë pune u fokusuan në tre çështje të rëndësishme:

Dita e I-Kërkimi dhe Transferimi i teknologjisë

Dita e II- Ndërmarrjet. Puna dhe inovacioni.

Dita e III- Projekti BRE shkëmbim eksperiencash ndërmjet Italisë, Shqipërisë dhe Malit të Zi

Ky aktivitet mori vëmendjen e shume prej mediave më në zë të Italisë dhe Malit Të Zi:

http://www.ansa.it/europa/notizie/la_tua_europa/notizie/2019/05/22/europa-regionicam.commercio-bari-porta-registro-nei-balcani_7a3bce6c-9c80-4227-aae3-5658d866fc14.html

https://www.italy-albania-montenegro.eu/bre-the-italian-model-of-business-registry-exported-to-albania-and-montenegro

https://antenam.net/ekonomija/121006-italija-kao-ekonomska-spona-pokretac-brojnih-inicijativa

https://etleboro.org/g/13873e3e59b154ae92218fabbe1efc41sr/radovanovi%C4%87-na-konferenciji-generalnih-sekretara-komora-italije

https://www.mina.news/minabusiness/italija-kao-ekonomska-spona-pokretac-brojnih-inicijativa/

https://m.cdm.me/ekonomija/crnogorski-poslovni-registar-po-modelu-italijanskih-privrednih-komora/

Një mundësi e jashtëzakonshme u krijua edhe për Sekretaren e Përgjithshme të Dhomës së Tregtisë, e cila pati mundësinë  saj të përfaqësonte Dhomën e Tregtisë së Tiranës duke përshkruar situatën aktuale në institucionin tonë. Rezultat i projektit do të jetë krijimi i një platforme eksperimentale. Do të jetë një databazë e frymëzuar nga ajo italiane, me të gjitha informacionet e saj në të, partnerët shqiptarë dhe malazezë do të ngarkojnë një mostër prej 100 kompanive, me të gjitha informatat që gjenden në sistem, për të ilustruar vendimmarrësit politikë rëndësinë e një reforme që imiton modelin italian, një nga mënyrat më efektive dhe efikase në botë.

Share this post