Nga 1 shtatori 2021, vendet e CEFTA-s do aplikojnë rregullat e reja të tregtisë së ndërsjellë; Përfshihet Shqipëria dhe Kosova

Nga 1 shtatori 2021 nis zbatimin rregullat e reja të origjinës preferenciale për tregtinë e mallrave mes vendeve të CEFTA-s, ku bën pjesë edhe Shqipëria. Rregullat e përmirësuara do të jenë kalimtare dhe do të pushojnë së zbatuari kur konventa PEM (Konventa Rajonale mbi Rregullat e Origjinës Preferenciale Pan-Euro-Mesdhetare) e rishikuar të miratohet dhe hyjë…

Trajnim mbi Procesin e Fiskalizimit

Nisur nga kerkesat e bizneseve ,  mbi Ndryshimet e Fundit Legjislative,  Dhoma e Tregtise dhe Industrise, Tirane do te vazhdoje organizimin e Trajnimit te Fiskalizimit   Trajnim mbi Procesin e Fiskalizimit  “Per faturen dhe sistemin e monitorimit te qarkullimit”  Data: 29 Korrik Ky trajnim bazohet në ligjin Nr. 87/2019 “Për faturën dhe sistemin e monitorimit…

Eventi final projekti Dynamob 2.0

Më 18 qershor 2021, u realizua eventi përmbyllës i Projektit #DynaMob 2.0, financuar nga Programi Interreg IPA CBC Itali-Shqipëri-Mali i Zi, I cili u zhvillua në Copertino. Komuna e Copertino po përqendron përpjekjet e saj në aktivizimin e një shërbimi elektrik për ndarjen e biçikletave, i cili do të lejojë komunitetin lokal të lëvizë dhe…

Kompania EKOPROD shpk

DhTIT në kuadër të prezantimit dhe informimit mbi shërbimet EEN-Albania, zhvilloi takimin 𝐃𝐨𝐨𝐫 𝐭𝐨 𝐃𝐨𝐨𝐫 𝐧ë 𝐚𝐦𝐛𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞𝐭 𝐞 𝐛𝐢𝐳𝐧𝐞𝐬𝐢𝐭 EKOPROD shpk ne qytetin e Korces. Kompania operon vetem ne tregun e huaj nga viti 2013, ofron bime medicinale me cilësi premium për importuesit dhe shpërndarësit B2B në të gjithë botën. EKOPROD shpk ndodhet në Korçe,…

𝐃𝐨𝐨𝐫 𝐭𝐨 𝐃𝐨𝐨𝐫 𝐧ë 𝐚𝐦𝐛𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞𝐭 𝐞 𝐛𝐢𝐳𝐧𝐞𝐬𝐢𝐭 Fenix I.C shpk

DhTIT në kuadër të prezantimit dhe informimit mbi shërbimet EEN-Albania, zhvilloi takimin 𝐃𝐨𝐨𝐫 𝐭𝐨 𝐃𝐨𝐨𝐫 𝐧ë 𝐚𝐦𝐛𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞𝐭 𝐞 𝐛𝐢𝐳𝐧𝐞𝐬𝐢𝐭 Fenix I.C shpk. Kompania Fenix.i.c Shpk operon ne fushen e perpunimit te Peshkut dhe te Ullirit. Kompania kishte mbi 400 persona te punesuar dhe gjithashtu donte te shtonte stafin. Duke qene se kane kapacitete te larta…

Kompania Kosta Fruit

Treg Tur Korca Sh.a eshte nje kompani qe operon ne tregun shqiptar dhe te huaj qe prej vitit 1996. Aktiviteti i saj shtrihet ne shume fusha por ato me te rendesishmet jane tregtim-import – eksport i fruta perimeve, hoteleri – turizem dhe telefoni. Kompania zoteron frigorifere me kapacitete te konsiderueshme dhe me teknologji te avancuar…

𝐊𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐚 Herba Fructus Natyrore sh.pk

DhTIT në kuadër të prezantimit dhe informimit mbi shërbimet EEN-Albania, zhvilloi takimin 𝐃𝐨𝐨𝐫 𝐭𝐨 𝐃𝐨𝐨𝐫 𝐧ë 𝐚𝐦𝐛𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞𝐭 𝐞 𝐛𝐢𝐳𝐧𝐞𝐬𝐢𝐭 Herba Fructus Natyrore sh.pk, 𝐧ë Elbasan. E vendosur në Elbasan, pikerisht në qendër të Shqipërisë, Herba Fructus Natyrore sh.pk. ka operuar në tregun e bimëve (bimë medicinale dhe aromatike të thata) dhe erëza, që nga viti…