“Zhvillimi i inovacionit në ullishtën shqiptare”

Më 23 Dhjetor 2020, CCIT në rolin e partnerit 7 të projektit BIOECO- R.D.I. organizoi konferencën kombëtare përfundimtare online ku në seksione të ndryshme zhvilloi simpoziumin dhe seminarin me titull – Bio Economia në Shqipëri – “Zhvillimi i inovacionit në ullishtën shqiptare”. Qëllimi i këtij aktiviteti ishte të ndërtonte një urë midis organizatave kërkimore, qeverisë…

Një mundësi më shumë për t’u bërë pjesë e projektit, shtyhet për një periudhë gjashtë mujore projekti Eocnautinet Interreg

Projekti Eocnautinet Interreg shtyhet për një afat gjashtë mujor, deri në qershor të vitit 2021. Partnerët në takimin e dhjetorit 2020, vendosën që të kërkojnë shtyrjen e projektit edhe për gjashtë muaj të tjerë. Shkak për këtë kërkesë u bë mos plotësimi i platformës me 23 kompanitë. Projekti Econautinet kryhet nën Programin Adriatiko-Jonian INTERREG V-B…

Njoftim për shtyp FUTURE 4.0

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë në kuadrin Projektit Interreg Adrion: FUTURE 4.0-“ManuFactUring educaTion and training governance model for IndUstry 4.0 in the Adriatic-Ionian area” dhe në bashkëpunim të ngushtë  me UNIVERSITETI MESDHETAR TE SHQIPERISE organizuan më datë 14 dhjetor 2020 në platformën zoom takimin e fundit lokal me temë “ Policy Reccomandation” Hapja e…

Njoftim per shtyp: Takimi i dyte i projektit SCOPE

Më 25 nëntor 2020, u zhvillua takimi i 2-të i projektit Scope midis partnerëve. Situata e Covid-19 për shkak të kufizimeve të tij ka ndikuar në planin tonë të punës, aktivitetet dhe takimet që ishin planifikuar të zhvilloheshin gjatë kësaj periudhe. Takimi i dytë i këtij projekti nuk mund të organizohej ballë për ballë, por…

Energjia dhe disa nga sfidat e konsumit te saj ne banesa.

Më datë 27.10.2020 Akademia Shkencave e Shqipërisë, organizoi forumin shkencor me temë: Energjia dhe disa nga sfidat e konsumit te saj ne banesa. Në punimet e forumit shkencor për energjinë mori pjesë edhe z. Nikolin Jaka, Kryetar i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, i cili në fjalën e tij përshëndetëse e vlerësoi forumin si…

Mbyllet panairi “ Tirana AGRO 100”

Fundjava që lam pas ishte një fundjavë ndryshe për banorët kryeqytetas të cilët kishin mundësi të vizotonin nga afër panairin “TIRANA AGRO 100.” Një nismë kjo e ndërmarrë nga Bashkia Tiranë nën mbështetjen e Dhomës së Trëgtisë dhe Industrisë Tiranë (DhTIT) dhe Forumit Ekonomik Mbarë-Shqiptarë.(FEMSH) Në këtë panair fermerët shqiptarë dhe subjekte të shumta ekspozuan…

Çelet sot panairi “TIRANA AGRO 100”

Të pranishëm në çeljen e panairit “TIRANA  AGRO 100” ishin z. Andi Seferi nënkryetar i Bashkisë Tiranë dhe z. Nagib Fejzi kryetari i Forumit Ekonomik Mbarë-Shqiptar. Në fjalën e tij kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë falenderon Bashkinë Tiranë në cilësinë e  organizatorit të këtij panairi për të IV-in vit radhazi, i III-ti…

Nga datat 23-25 Tetor 2020 panairi “Tirana Agro 100” 2020 në sheshin “Skëndërbej”.

Çelet në datë 23 Tetor 2020 ora 11:00 panairi “ Tirana Agro 100” 2020 i cili do të mbahet në sheshin “Skëndërbej”. Ky panair  zhvillohet në kuadër të 100 vjetorit të kryeqytetit të Shqipërisë, ku Bashkia-Tiranë, me suportin e DHTI-Tiranë dhe Forumin Ekonomik Mbarë Shqiptar, promovojnë para qytetarëve të Kryeqytetit, produktet dhe shërbimet, kryesisht nga…